Cover
Belföld
Völner Pál: Egy független hatalmi ágnak kell meghoznia a végső döntést
2018-11-0720:18
A közigazgatási bíróságnak kell biztosítania, hogy egy-egy vitatott esetben, egy független hatalmi ágat képviselő bíróságnak kell a végső döntést meghoznia - jelentette ki Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Nagyon fontos előrelépésnek nevezte, hogy közigazgatási ügyekben bírósághoz lehet fordulni, tehát amikor a hatóság és az állampolgárok között vita van.
A jogi szakirodalmakban több évtizedes múltja van, annak, hogy miért szükséges közigazgatási bíróságokat létrehozni. Az unió tagállamainak többségében i is léteznek ezek a bíróságok -  magyarázta Völner Pál.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
Arra, hogy mi az EP-választás tétje, azt válaszolta: van egy föderalista és van egy szuverenista irányzat az unión belül. A bevándorlás kérdésében is ez két tábor van, akik a legmarkánsabban különböznek egymástól. 

A választásnak az a tétje, milyen irányba megy tovább Európa.
Hozzátette, vagy nemzetállamok közössége lesz, vagy pedig egy olyan föderális unió, ahol gyakorlatilag mindenkit tárt kapukkal várnak. 

Jövőre lesz negyven éve, hogy a kommunizmusban megszüntették a közigazgatási bíróságokat és most a parlament még idén szavazhat arról, hogy újra legyenek. 

Igen, ez a rendszerváltásnak egy mulasztása volt, mert akkor az alkotmánybíróságra helyeződött a hangsúly és elkerülte a szélesebb jogi törekvéseknek a fő sodorvonalát - magyarázta. 

Kiemelte: nagyon fontos előrelépés, hogy minden közigazgatási ügyben bírósághoz lehet fordulni. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ