Cropped landscape
Belföld
A liberálisoknak keserű a szőlő, amiért a magyar kormányhoz közeli értékrend győzött
2018-11-0820:02
Manfred Webert, a Keresztényszociális Unió politikusát választotta meg csütörtökön az Európai Néppárt úgynevezett csúcsjelöltjévé az Európai Bizottság elnöki posztjára a pártcsalád helsinki kongresszusán. Az ECHO TV Helsinkiben tartózkodó tudósítója, Bohár Dániel az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta, a nap folyamán kiderült, hogy a liberális médiaelit egyszerűen nem tudja megemészteni, hogy a magyar kormányhoz közeli értékrend győzedelmeskedett a kétnapos kongresszuson.
A néppárti kongresszuson leadott 621 szavazatból 2 érvénytelen lett, Manfred Weber 492, Alexander Stubb pedig 127 szavazatot kapott, vagyis a bajor politikus hatalmas fölénnyel győzött.
Manfred Weber a csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egyfajta hídépítőként tekint magára, szeretné összefogni az Európai Néppártot, hogy a pártcsaládban esetleg konfliktusban lévő pártok párbeszédet folytassanak egymással. Az is kiderült, hogy szó sincs arról, hogy napirendre kerülne a Fidesz kizárása az Európai Néppártból.

ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ