Cover
Belföld
Bódis József: Komoly jelentősége van a hallgatói normatíva megemelésének
2018-11-0821:07
Több mint egy évtized után emelkedhet a felsőoktatási intézményekben a hallgatói normatíva a felsőoktatási törvény tervezett módosításával, 2020. február 1-től negyven százalékkal.  Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Bódis József oktatásért felelős államtitkár azt mondta: megérett a helyzet az emelésre, az ország gazdasági teljesítménye pedig lehetővé teszi azt.
Bódis József elmondta: a szociális ösztöndíj tekintetében már ebben az évben megtörtént az emelés, a mostani a tanulmányi ösztöndíjkeretre vonatkozik, a hallgatók szemszögéből pedig komoly jelentőségű az emelés. 

Hozzátette: az intézmények pénzforgalmában meg fog jelenni ez az emelés, azonban nekik ebből nem lesz nyereségük, hiszen ezt tovább kell adniuk a hallgatóknak.
Az államtitkár arról is beszélt, egyes intézményeknek van módjuk arra, hogy saját ösztöndíjat hozzanak létre, így olyanokat is, amivel a hiányszakmák utánpótlását tudják támogatni.

Az egyetemek kapcsán azt mondta: számos támogatás áll a rendelkezésükre, emellett nagyon komoly pályázati lehetőségeik is vannak.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ