Cropped landscape
Belföld
Dúró Dóra: A Mi Hazánk Mozgalom sikeressége nem a frakción múlik
2018-11-0807:31
Újabb egykori jobbikos országgyűlési képviselőkkel bővült a Mi Hazánk Mozgalom. Volner János mellett, Apáti István és Fülöp Erik is az új szervezet tagja lett. Dúró Dóra az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában megerősítette, megérkezett az említett képviselők felvételi kérelme. A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese kiemelte, nagy az érdeklődés a pártjuk iránt, amelynek sikeressége nem azon fog múlni, hogy van-e frakciója vagy nincs.
Volner János mellett, Apáti István és Fülöp Erik is csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalomhoz. 

Dúró Dóra megerősítette, megérkezett az említett képviselők felvételi kérelme. Ezt nagyon nagy előre lépésnek tartom és úgy gondolom, hogy habár sokan azt a látszatot keltik, hogy természetes, hogy csatlakozni fognak hozzánk, de ez korántsem volt előre eldöntött - magyarázta. 

Kifejtette: voltak olyan stratégiai kérdések, amiket mindenképpen kellett egyeztetnünk arról, hogy a Mi Hazánk Mozgalomnak hol lesz a helye a politikai palettán, mi az a politika, amit folytatni szeretnénk és ez hogyan illeszthető bele az ő elképzeléseikbe. 

Úgy gondolom a Mi Hazánk Mozgalom sikeressége nem azon fog múlni, hogy van-e frakciója vagy nincs. Szeretnénk a jelenlegi keretek között boldogulni és sikerre vezetni ezt a közösséget
- emelte ki az elnökhelyettes. 

Dúró Dóra elmondta, nagy az érdeklődés a pártjuk iránt. Azok, akiket még júniusban az ásotthalmi zászlóbontáson sikerült megnyerniük, illetve azt követően jelezték csatlakozási szándékukat, őket sikerült megtartaniuk. Például tegnap is jelezték, hogy feloszlott a Jobbik üllői szervezete és két önkormányzati képviselő kilépett a Jobbikból. 

A nemzeti, konstruktív, jobboldali politika, amit a Mi Hazánk Mozgalom meghirdetett az új embereket tud megszólítani. A szerdai sajtótájékoztatón Volner János azt mondta, azok, akik nemzetben gondolkoztak és a Jobbik eredeti értékrendjét szerették volna tovább vinni, azoknak a többsége már a Mi Hazánk Mozgalom tagja – úgy gondolom ez helytálló, tette hozzá a párt elnökhelyettese.

A családpolitikában azt szerette volna elérni, hogy abortusz előtt minden kismama hallgassa meg a gyermeke szívhangját, ezt azonban nem vette tárgysorba a Népjóléti Bizottság. Dúró Dóra kifejtette, a tekintetben csalódott, hogy egy össznemzeti ügyről és egy nagyon súlyos társadalmi problémáról van szó.   

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ