Cropped landscape
Sport
Győzött a Vidi az Európa-ligában!
2018-11-0908:14
Akárcsak két héttel ezelőtt, a Vidi FC csütörtökön is legyőzte a görög PAOK csapatát a labdarúgó Európa Ligában: a magyar bajnok - amely október 25-én 2-0-ra nyert idegenben - ezúttal hazai pályán, a Groupama Arénában nyert a görög csapat ellen 1-0-ra.
A Vidi FC Georgi Milanov 50. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a görög PAOK-ot a Groupama Arénában, s nagy lépést tett a továbbjutás felé az Európa-liga L-csoportjának 4. fordulójában.
A hazai vereség után a PAOK érezhetően komolyabban vette a budapesti meccset, és ez már az összeállításon is látszott, más kérdés, hogy a görögök játékán a legkevésbé sem. Az első félidőt stabil védekezéssel töltötte a Vidi, támadásokra nem igazán maradt energiája, igaz, cserében a PAOK sem jutott el különösebb helyzetekig. A szünet után viszont ragyogó góllal vezetést szerzett a magyar bajnok, Pátkai indítását Vinícius kanyarintotta középre, és a bolgár válogatott Milanov pazar fejessel bevette a görögök kapuját. 1-0! 

Ahogy telt az idő, egyre jobban fáradt a Vidi, de a védelem jól állt a lábán, és nagy ritkán még kontrákra is futotta, végül sikerült kihúzni 1-0-val, és a Vidi továbbjutó helyről folytathatja az Európa-ligában!
A félidőben pont erről beszéltünk, hogy igenis bátrabb játékkal van keresnivalónk. Szerencsére már az első pillanattól kezdve a második félidőben, így jöttünk bele a meccsbe. Az első percben már egyből szögletet sikerült kiharcolni, utána volt egy olyan 10-15 percünk amivel sikerült eldönteni a mérkőzést
- értékelt Juhász Roland.
Ma este azt éreztem a csapaton, hogy itt a PAOK annyit tud megtenni a pályán, amennyit mi megengedünk neki. Úgyhogy ült teljesen, amit a szakmai stáb elképzelt, megfelelően feltérképezték az ellenfelet. És ezért van nagy értéke, mert közel volt a két mérkőzés, és ennek ellenére mindkét meccsen jobbak voltunk az ellenfelünknél
- mondta Kovács István.

A Vidi az Európa-liga csoportkörében még idegenben a BATE és a hazai pályán a Chelsea ellen lép pályára.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ