Cropped landscape
Külföld
Már a bosnyákoknál is használható a migráns-bankkártya
2018-11-0912:45
Görögország után már az etnikailag sokszínű Bosznia-Hercegovinában is használható az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága által kibocsátott, migránsok részére készített név nélküli bankkártyát. A Figyelő szerint ez több mint aggasztó. 
Az ENSZ és az Európai Unió zseniális ötletének köszönhetően, több száz euróval feltöltött bankkártyát osztogattak ki a migránsok között, melyeken nem szerepel név. Mindezt persze felebaráti szeretetből, bele sem gondolva a következményekbe.
 
Volt már rá példa, hogy magukat menekültnek valló bevándorlók szivárogtak be Európába, majd később erőszakoltak, robbantottak és terrorcselekményeket hajtottak végre. Nos, mi sem lehet jobb ötlet annál, hogy névtelen bankkártyákat, pénzzel megtöltve juttassunk el akár ilyen emberekhez is?

Nem tudható, hogy mire költik a felvett pénzt a migránsok, nem tudható, hogy segítik-e vele az embercsempész-hálózatokat, nem tudható semmi.
 
S most már nem csak Görögországban lehet használni, hanem a tőlünk nem messze fekvő Boszniában, ahol egyre erősebb a migrációs nyomás.

Felelőtlen döntést hoztak a testületek vezetői, hogy ellenőrizetlenül osztogatnak névtelen bankkártyákat.

Figyelő
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ