Cropped landscape
Belföld
Feltételeket szabott a Párbeszéd az MSZP-nek
2018-11-1213:07
Feltételeket szabott a Párbeszéd az MSZP-nek a közös EP-listáért cserébe. Karácsonyék csak úgy tudják elképzelni a szövetségi politikát, ha az önkormányzati választáson megkapják Zuglót a szocialistáktól. A Párbeszéd vasárnap tartotta a tisztújító taggyűlését, ahol újraválasztották a társelnököket. 
Egyéni listát állít majd a jövő évi európai parlamenti választáson az LMP. Erről a zöldpárt frakcióvezető-helyettese beszélt. Schmuck Erzsébet elmondta, nincs még kialakult stratégiájuk az EP választással kapcsolatban. Várhatóan a párt januári kongresszusán döntenek majd az európai parlamenti lista sorrendjéről és a programról. 

Az MSZP és a Párbeszéd a közös listaállítás mellett döntött. A szövetségbe további pártok, civil szervezetek és szakszervezetek csatlakozását várják. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke közölte: mindenki számára nyitottak az együttműködésre. A pártszövetség várhatóan január végére állítja össze az EP jelöltjeik listáját, de csak azt követően, hogy kiderült: kiknek az támogatására számíthatna k. 
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ