Cropped landscape
Belföld
Sermer Ádám: Az előválasztás feltétele egy közös tartalmi minimum
2018-11-1621:02
Egy sikeresen lebonyolított előválasztás esetén február 3-ra kiderülhet, ki lesz az ellenzék főpolgármester-jelöltje az önkormányzati választáson. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Sermer Ádám úgy fogalmazott: ez nem politikai alku. Ő a maga részéről a liberális ajánlatot próbálja a budapesti polgároknak felmutatni.
Sermer Ádám kifejtette: abban bízik, hogy az előválasztás során nem kell politikai alkukról beszélni, hanem valóban a polgárokkal való együttműködésben történő kiválasztás lesz. Ennek az előválasztási folyamatnak a végső célja az, hogy egy demokratikus ellenzéki főpolgármester-jelölt legyen Tarlós István kihívója. 

Azonban, ami jelenleg történik, az inkább tűnik az előválasztás első fordulójának. Egy első olyan politikai körön belül történő résznek, melyhez neki semmi köze. 
Ez egy ilyen poszt-MSZP-s belső kérdés, hogy azok a pártok, akik egyébként hasonló politikai ideológiát képviselnek, egymás közt eldöntsék, hogy kit fognak a tényleges előválasztáson elindítani
- fogalmazott. Hozzátette: az előválasztás második fordulójának egy összdemokratikus ellenzéki előválasztásnak kell lennie.
Amikor majd a tényleges előválasztásnál tartunk, akkor előjönnek majd azok a kérdések, hogy a résztvevők milyen tartalmi közös minimumot tudnak elfogadni
- emelte ki. Hangsúlyozta: ha valaki megnyeri az előválasztást, akkor a többieknek minden feltétel nélkül be kell sorolniuk mögé. Ennek előfeltétele valami tartalmi közös.
Sermer Ádám kifejtette, hogy a következő fontos lépés a lebonyolítás körülményeinek tisztázása.
Amikor majd a tényleges összdemokratikus előválasztásról lesz szó, minden résztvevőnek részt kell venni az előkészítés folyamatában is.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ