Cropped landscape
Kultúra
Deák-Sárosi László: Egyértelmű a szándékosság a Hunyadi filmnél
2018-11-2220:54
Egyre dagad a botrány a Magyar Nemzeti Filmalap egyes döntései, személyi összefonódásai és a bohózatba fulladó történelmi filmprogram körül, amit a készülő Hunyadi filmről kiszivárgott információk indítottak el. Miközben sokan dolgoznak a magyar film megújításán és – úgy tűnik – egyre csak telnek az íróasztalfiókok a támogatás híján meg nem valósuló, remek filmötletekkel, a kiszivárgott forgatókönyv tartalma meglepő volt a szakértők számára. A témában Deák-Sárosi László filmesztéta volt az ECHO TV Napi aktuális című műsorának a vendége. 
Mi a garancia arra, hogy egy filmből ne egy hollywoodi bóvli legyen, hanem igazi értékek mentén, a magyarságot előtérbe helyező jól megírt film – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos.

Deák-Sárosdi László szerint ezt egyrészt a jól megírt forgatókönyv tudja garantálni, illetve az, ha a film készítője a korábbi munkái által bizonyítani tudja, hogy képes ezt a szellemiséget közvetíteni. A forgatókönyvet a közhiedelemmel ellentétben nem írják, hanem fejlesztik. A munkamódszer lényege, hogy a forgatókönyv nagyon sok fázison megy át, mire elnyeri végső formáját. Egy ilyen professzionális filmnél nincsenek véletlenek, mindent átbeszélnek, akár 15 verziót is visszadobnak - fejtette ki a filmesztéta, aki szerint egyértelmű a szándékosság. 
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ