Cropped landscape
Belföld
Hatalmas szakadék tátong a Fidesz és a többi párt között
2018-11-2606:29
A legfrissebb közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a legnépszerűbb párt továbbra is a Fidesz. Utána jön az MSZP és a Jobbik, szinte fej-fej mellett.
A biztos szavazók  körében a Fidesz 54 százalékon áll - derült ki a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet által készített friss közvélemény-kutatásból. A második helyen jócskán lemaradva az MSZP-Párbeszéd áll 14 százalékkal. A harmadik helyet a Jobbik tudta megszeretni a maguk 13 százalékával. A biztos szavazók 5 százaléka voksolna a Demokratikus Koalícióra. Az LMP támogatottsága 4 százalékos. A Kétfarkú 3 százalékon, a Momentum 2 százalékon, a Mi Hazánk Mozgalom pedig szintén 2 százalékon áll.

Most nézzük, hogy állnak a pártok a teljes népesség körében. A Fideszre a választópolgárok 25 százaléka voksolna. Az MSZP és a Jobbik 8-8 százalékot kapna.  Az LMP-re jelenleg a szavazók 2 százaléka voksolna, ugyan ez a helyzet a DK-nál, ők is 2 százalékon állnak. A Kétfarkú Kutya Párt jobban áll mint a Momentum, a viccpártot a szavazók 2 százaléka választaná, ameddig a Momentumot csak az 1 százalékuk. A Mi hazánk mozgalom elsőként előző hónapban érte el az 1 százalékot, ez novemberre sem változott. A liberálisok viszont egy százalékot sem kapnának. Az Együtt a nyáron megszünt, ezért nem mérik. A bizonytalanok aránya 49 százalék.

A reprezentatív felmérést november 14. és 21. között készítette a Publicus Intézet.

888/Vasárnapi Hírek
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ