Cropped landscape
Belföld
Fűrész Tünde: A magyar gyermekek a társadalom kincsei
2018-12-0421:09
A nemzetközi tapasztalatok alapján azokban az országokban, ahol kiszámíthatóbb a családpolitika, ott jobb a családvállalási kedv is – jelentette ki Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Mint elmondta, hazai viszonylatban is fontos, hogy a családalapítás előtt állók, vagy akár a következő gyermeküket vállalók pontosan tudják, milyen támogatásokra számíthatnak az állam részéről.
A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért (KINCS) kutatásokkal járul hozzá a családpolitikához olyan döntésekkel kapcsolatban, mint a családtámogatások, vagy a határon túli magyarok kérdése. Fűrész Tünde a műsorban emlékeztetett arra is, hogy 2018 a családok éve és az új nemzeti konzultáció is tartalmaz a családok támogatására vonatkozó kérdést.
Szabó Anett műsorvezető felvetésére KINCS-ben folyó kutatásokról beszámolva Fűrész Tünde elmondta, bár hosszú idő még nem telt el azóta, hogy a kormány bevezette a CSOK-ot, de annak demográfiai hatásai már érzékelhetők, népességösztönző hatásai erősek.

Az intézet elnöke rávilágított arra a tendenciára is, amely szerint a nagycsaládosok hajlamosak vidékre (vissza)költözni és kevésbé választják a fővárosi létmódot.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ