Cover
Belföld
Keménymag: ,,Románnak lenni nem nép, hanem foglalkozás!”
2018-12-0421:52
„Románia, én így szeretlek!” Bakiparádé, gumizászlók, leselejtezett amerikai harci eszközök. Háborúra papíron alkalmas, de egy parádé lebonyolításához alkalmatlan fegyveres szervezet – egyebek között erről beszélgettek a jobboldali B-közép állandó tagjai a román centenárium kapcsán. A keret ezek mellett meggyászolta a CEU költözését, amely (profilját megőrizve) egy korábbi elmegyógyintézet épületében folytatja működését. Ambrózy Áron és Vésey Kovács László a PestiSrácok.hu újságírói, valamint Megadja Gábor, a 888.hu publicistája az ECHO TV Keménymag című magazinműsorának legutóbbi adásában, amelyet Velkovics Vilmos vezetett, megpróbálta kideríteni azt is, miért kötözte meg magát Szél Bernadett.
Érdekes felvetéssel kezdte a román centenárium megvitatását Megadja Gábor, aki szerint érdemes megnézni, mi marad, amennyiben az országból kivonják a minőségi hozzáadott értéket. Az újságíró nem rejtette véka alá véleményét. Szerinte minden, ami a civilizációhoz köthető, azt a magyarok hagyták Románia területén.
                                                                                                                        VIDEÓ FORRÁSA: Facebook, Elég

Vésey Kovács László a román haderő helyzetére reagálva elmondta, hogy a fegyveres szervezet ütőképességét nagy valószínűség szerint csak az adhatja, hogy az ellenfél a helyzetkomikum miatt harcképtelenné válik. A PestiSrácok.hu újságírója ennek kapcsán emlékeztetett, bár Románia F-16-os vadászgépekre tett szert, azok felszállása az aszfaltra fagyott csapadék miatt meghiúsult.
Ennek kapcsán Ambrózy Áron azt a történelmi helyzetet idézte fel, amikor a románok bevonultak Erdélybe. Mint mondta, ennek láttán a helybéliek azt hitték, hogy egy viccről van szó, látván a madzaggal rögzített puskákat hordó, igénytelen ,,sereg” állapotát.

Az újságírók a CEU-val kapcsolatos történéseket is megvitatták: Ambrózy Áron szerint nem történt tragédia azáltal, hogy a felsőoktatási intézmény elhagyja az országot. Az újságíró a Megadja Gáborral a stúdióban rekonstruálta azt is, szerintük hogyan ment végbe a párbeszéd az állam és az egyetem között.
Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Keménymag
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ