Cropped landscape
Belföld
Razzia: Rejtélyes családi háttér az ózdi kettős emberölés ügyében
2018-12-0420:56
Egy furcsa szerelmi szál, egy leégett ház és egy másik gyilkosság. Eddig keveset lehetett tudni az ózdi kettős emberölés családi hátteréről. Az ECHO TV Razzia című műsorának stábja egy kis faluban rábukkant a rokonokra. Kiderült, meggyilkolt fiúk pásztorkodó nagybátyját augusztusban verte agyon egy 16 éves cigány fiú Ózd-Susa mellett egy réten.
Egy család három tagját is meggyilkolták néhány hónapon belül Ózdon. November 26-án a 31 éves Sz. Ádám előbb több késszúrással megölte nevelt fiait, a 16 éves Krisztiánt és a 18 éves Rolandot, majd életveszélyesen megsebesítette élettársát, a fiúk anyját, a 43 éves D. Andreát. 
 
A kétszintes családi ház, ahol a kettős emberülés történt albérletbe volt kiadva. Az alsó szinten az anya lakott a hat gyermekével, a gyilkosság a felső szinten történt. 
 
A Razzia stábja csak nehezen tudta szóra bírni a helyieket, végül az egyik szomszéd elmondta, amire emlékszik. Felidézte, a gyanúsított a házból kiabált a megszurkált D. Andreának, aki a mellkasán az arcán és a lábán szenvedett el sérüléseket. A szemtanú elmondta, a gyanúsított önkívületi állapotban azzal fenyegetőzött, hogy végez magával. A beszélgetésből kiderült, hogy a család nemrég költözött a környékre. Az Ózdtól 6 kilométerre fekvő Hangonyból jöttek. Házuk tavaly áprilisban leégett. 
A Razzia megtalálta a megszurkált asszony egykori szomszédját és fiútestvéreit is, akik egy korábbi családi tragédiáról is beszámoltak. Kiderült, hogy augusztus végén emberölés áldozata lett a bátyjuk. A 43 éves pásztorral egy 16 éves cigány fiú pénzért és ételért végzett Ózd-Susa mellett egy réten. 
Továbbá a Razziában – Halálvonat. 24 évvel ezelőtt történt a szajoli vasúti baleset. Most egy túlélő interjút adott stábunknak.

Teljes adás:
ECHO TV – A nemzet hangja – Razzia 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ