Cropped landscape
Sport
Világbajnokságok éve
2018-12-0415:23
Nem csak 2023-ban, hanem már 2019-ben is Magyarországra figyel a sportvilág. Ugyanis négy sportágban is kiemelten fontos olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendeznek. 
A Magyar Olimpiai Bizottság, az asztaliteniszezők, a vívók, a kajak-kenusok és az öttusázók közös sajtótájékoztatót tartottak a jövő évi hazai világbajnokságok kapcsán. A cél, hogy minél több kvótát szerezzenek a szövetségek. Ebben legnagyobb létszámban a kajak-kenu szakág érintett.
Szeretnénk az összes olyan kvótát, ami megszerezhető a világbajnokságon. Ez 18 kvóta. Én azt gondolom, hogy reálisan 16-ra van is esélyünk, hogy megszerezzük
- nyilatkozta Hüttner Csaba szövetségi kapitány.
 
A kajak-kenuval szorosan összedolgozó vívó szövetség minden idők legjobb világbajnokságát akarja megszervezni. Még a 2013-as magyarnál is jobbat, bár Szatmári András már ahhoz hasonló hangulattal is beérné.
Átéltem már 2013-ban, hogy milyen egy hazai rendezésű világbajnokság. Én hasonlóra számítok most is a Syma Csarnokban. Sok embert várok, sokan leszünk szerintem, nagy hangulat lesz. És az ilyen hangulatot mindig ki kell szolgálni érmekkel, helyezésekkel
- mondta Szatmári az Echo Televíziónak.
 
A világbajnokságok sorát az asztalitenisz nyitja, majd júliusban a vívó, augusztusban a kajak-kenu, szeptemberben pedig az öttusa-vb-t rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ