Cover
Belföld
Angard: Nem fog csökkenni a CEU budapesti aktivitása
2018-12-0521:50
Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Lejárt a CEU kormánynak adott ultimátuma, és mivel nem az történt, amire számítottak, így az intézmény költözik Bécsbe. Érdekes történések láttak napvilágot a Jobbik háza táján. Valóban elcsalták a tisztújítást és tényleg lesznek még kilépők, illetve beáldozott politikusok, amiről Volner János beszélt? Négy vitapartner: a pást baloldalán Tóth Csaba és Závecz Tibor, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó és Mráz Ágoston Sámuel.
Závecz Tibor szerint a CEU nem marad Budapesten. Tizenegynéhány szak itt marad, negyven szak pedig elmegy azért, mert a kormány nem írta alá azt a szerződést, amit alá kellett volna írnia. 
Azokat a minimális feltételeket, amiket a felsőoktatási törvény tartalmaz, azokat a CEU teljesítette - hangsúlyozta a Závecz Research alapítója.

Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: a CEU sorsa Magyarországon csupán néhány ezer embert érdekel. Elmondása szerint sok álhír jelent meg az egyetemmel kapcsolatban, de abban biztos, hogy az egyetem intézményrendszerének a jelentős része Budapesten marad. Az elemző hangsúlyozta: az intézmény budapesti aktivitása nem fog csökkenni.

A Nézőpont Csoport vezérigazgatója emlékeztetett: december végéig van határideje a kormánynak, hogy aláírja a Soros-egyetemmel a megállapodást. Csakhogy az egyetem kitalálta, hogyha a kormány december 1-jéig nem írja ezt alá, akkor kivonul Magyarországról. 
Gajdics Ottó szerint annyi történt, hogy az amerikai diplomát adó, amerikai képzéseket elviszik innen, a Közép-európai Egyetem itt marad. 

Ha valaki figyelte a kormány kommunikációját az egyetemmel kapcsolatban, akkor világossá volt számára, hogy ezt az egyetemet nem szeretik - jelentette ki Tóth Csaba. A Republikon Intézet stratégiai igazgatója úgy látja, hogy mindaz ami ezzel az intézménnyel történt, az szomorú a magyar felsőoktatás szempontjából.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Angard
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ