Cropped landscape
Sport
Atlétikai világbajnokságot rendez Magyarország! - interjúkkal
2018-12-0506:15
Atlétika
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség bejelentette, hogy 2023-ban szabadtéri világbajnokságnak adhat otthont Magyarország. Gyulai Miklós, a hazai szövetség elnöke szerint a cél, hogy minden idők legjobb vb-jét rendezzük. 
A Gyulai István Memorial verseny 2011 óta minden évben hazánkba csábítja a világ legjobb atlétáit. 2023-ban még többen érkezhetnek Magyarországra, hiszen Budapest rendezheti a 2024-es olimpia előtti világbajnokságot, amely minden idők legjobb vb-je lehet.
Azt gondolom, egy világbajnokságon elért eredmény vagy helyezés nagyon komolyan szerepet játszhat majd az olimpiai részvétel lehetőségében a sportolóknál. Úgyhogy ez a világbajnokság mindenképpen színvonalában az addig, és valaha rendezett világbajnokságok közül a legmagasabb színvonalú lesz
- árulta el a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke az Echo TV-nek.
 
Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó is fontos célként tekint a hazai vb-re. Bár a 2024-es olimpiára még nem gondol, a budapesti versenyen még biztos ott lenne.
Nyilvánvalóan minden sportolónak az az álma, hogy hazai világversenyen rajthoz állhasson. Ezzel én is így vagyok, úgyhogy tényleg mindent meg fogok tenni azért, hogy én ott sportolóként, illetve versenyzőként állhassak rajthoz
- nyilatkozta Baji.
 
Magyarországon sok világverseny lesz a következő években. 2019-ben például asztalitenisz-, vívó-, kajak-kenu- és öttusa-világbajnokságot rendez hazánk.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ