Cropped landscape
Külföld
Böröcz László: Lopakodó törvényhozást folytatnak az EU intézményei
2018-12-0520:50
Lopakodó törvényhozást folytatnak az Európai Unió intézményei azzal, hogy napirendre vesznek korábban már leszavazott, migrációval kapcsolatos javaslatokat és ezeket megpróbálják újra elfogadtatni - mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus szerint ezeket a javaslatokat a Közép-Kelet Európai országok felzárkóztatási pénzeinek elvonásából fedezné az unió.
Böröcz László kiemelte: tudható, hogy Brüsszel és az Európai Parlament többségében támogatja a migrációt. Ez számos alkalommal kiderült az elmúlt időszakban.
Gondolhatunk például a kötelező kvóta bevezetése vagy a határvédelem átvételére, mind elbuktak, de újra próbálkoznak. Most is azt látjuk, hogy akár a bizottságokon keresztül, akár bizonyos előterjesztéseken keresztül megpróbálnak újabb javaslatokkal élni, melyek a migrációt támogatják
- fogalmazott.

Böröcz László hozzátette: az egész mögött az áll, hogy az illegális migrációt valahogy legálissá tegyék.
Velkovics Vilmos azon kérdésére, mi a baj az ENSZ migrációs paktumával Böröcz László úgy fogalmazott: kötelező ajánlásokat fogalmaznak a dokumentumban. Hiába nem érvényes minden tagállamra és nem kötelező a végrehajtása, de hivatkozási alapot teremt.
Ezt lopakodó törvényalkotásnak is szoktuk nevezni. Ha Magyarország benne maradna, és elfogadná ezt a paktumot, akkor hiába nem lenne kötelező érvényű számunkra a végrehajtása, folyamatosan támadások kereszttüzében lennénk
- hangsúlyozta.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ