Cover
Belföld
Csák János: A Corvinus egy jó egyetem, azonban nem tűnik ki a nemzetközi listákon
2018-12-0520:48
Mintaegyetem lesz a Corvinus,  jelenlegi 3+2 év helyett 4 éves alapképzéseket és egyéves mesterképzéseket hirdethetnek meg 2020-tól az intézmény több fontos szakán. A döntés célja, hogy az egyetem nemzetközileg még magasabb színvonalú legyen, és hosszú távon is piacképes diplomát adjon ki. A témában Csák János a Corvinus Egyetem átalakulási tanácsadó testületének vezetője volt a Napi aktuális vendége.
Csák János elmondta, hogy a fenntartói jog július 1-jén kerül majd át az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól egy közhasznú alapítványhoz. Ez most egy átmeneti időszak, márciusig kell letenni az alternatívákat, ami alapján a kormányzat az alapítvány kuratóriumának mandátumot ad.
A szerda délután összeült testületnek az a feladata, hogy a kollégák által kidolgozott javaslatokat véleményezze. Ebben oktatási és szervezési kérdések is vannak.
A Corvinus egy jó egyetem, azonban nem tűnik ki a nemzetközi listákon - tette hozzá.

Egyelőre radikális változás nem lesz, a meglévő hallgatók és a felvételizők változást nem fognak érzékelni. Jövő ősztől kezdjük kommunikálni azokat a változásokat, amelyek majd 2020-tól lesznek érvényben - hangsúlyozta.
A cél, hogy a hallgatókból a világon bárhol helytálló profikat képezzünk
- jelentette ki Csák János.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ