Cropped landscape
Külföld
Dimitrisz Avramopulosz: A tagországoknak el kellene ismerniük a migránsok képzettségét
2018-12-0513:39
Felszólította az Európai Bizottság az Unió tagállamait, hogy vessenek véget a bevándorlási válság miatt bevezetett határellenőrzéseknek a schengeni övezeten belül. A Közösség migrációs politikáért felelős biztosa emellett azt kérte az országoktól, hogy támogassák az ENSZ globális menekültügyi csomagját. 
Bár az illegális bevándorlóknak gyártott, nem névre szóló bankkártyák ügyét továbbra sem tisztázta az Európai Bizottság, az uniós testület már azzal számol, hogy a jövő évtől vízumot kaphatnak a menedékkérők. Utóbbi témában az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága készített egy tervezetet, amelyet a LIBE el is fogadott
 
Az Unió legfrissebb adatai szerint a migránsok száma a bevándorlási válság előtti szintre esett vissza. Ennek oka, hogy Brüsszel együttműködése elmélyült a Közösség partnerországaival, és javult a külső határok védelme, amit a magyar kormány nem csak évek óta szorgalmaz, hanem végre is hajt. 
 
Az Európai Bizottság szerint további erőfeszítésekre van szükség ahhoz, hogy a krízist kezelni tudja az Unió, ezért reformra szorul a Közösség menekültügyi rendszere. 
 
A migrációs politikáért felelős biztos arra szólította fel a tagországokat, hogy vessenek véget a schengeni övezeten belül bevezetett határellenőrzéseknek. Dimitrisz Avramopulosz azt is kérte az államoktól, hogy támogassák az ENSZ globális menekültügyi csomagját. 
Őszinte leszek. Őrülnék annak, ha teljes egyetértés lenne az országok között, és azonos álláspontra jutnának a paktum kapcsán. Tudjuk, hogy egyes kormányok nem támogatják a konvenciót
 - nyilatkozta az uniós biztos. 
 
Dimitrisz Avramopulosz hozzátette, a Közösség tagországainak el kellene ismerniük a migránsok képzettségét, és be kellene tartaniuk a bevándorlók fogadására vonatkozó irányelveket. 
 
A biztos azt is szorgalmazta, hogy az államok mondjanak igent az európai menekültügyi ügynökség létrehozására, és tegyenek eleget annak a javaslatnak, amely az áttelepítéseket szabályozza. 

ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ