Cover
Belföld
Ismét vonzóvá válhatnak a kistelepülések
2018-12-0507:19
Minél kisebb egy település, minél olcsóbbak a lakásárak a családi otthonteremtési kedvezmény annál nagyobb értéket jelent a lakásvásárlók számára – hívta fel rá a figyelmet Balogh László, az Balogh László az ECHO TV Jó reggelt című műsorának szerdai adásában. Meglátása szerint a kormány mostani átfogó intézkedéscsomagjával az emberek számára ismét vonzóvá válhatnak a kistelepülések. 
– tette hozzá. 
 
Teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a hétvégén közölte a kormány célja, hogy a vidéken, kistelepüléseken élő emberek életminősége a lehető legmagasabb legyen, a közszolgáltatások elérhetősége a legkisebb településeken is lényegesen javuljon. Ennek érdekében a kormány 150 milliárd forintot különít el a Magyar falu program három célterületére. 

A bejelentéssel kapcsolatban Balogh László rámutatott, folyamatosan csökken a magyarországi kistelepülések népessége, ami rendkívül meghatározza az ingatlanárakat is. A szakértő szerint komplex problémáról van szó, amit komplex módon kell megoldani. 

Balogh László nagyon kedvezőnek nevezte, hogy az intézkedéscsomagot nem egy egyszeri lakásvásárlási támogatásként fogja fel a kormány, hanem egy olyan program részeként vezeti be a falusi csokot, amelynek keretében fejlődik az úthálózat, fejlődnek a közszolgáltatások. 
Így van esély arra, hogy valóban vonzóvá váljanak a kistelepülések
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ