Cropped landscape
Belföld
Pénzt követelhet hazánktól a Soros-egyetem
2018-12-0510:44
A politikai nyomásgyakorlás nem jött be Soros egyetemének, így pénzt szeretnének kapni a magyar kormánytól, ezért kártérítés pert is indíthatnak.
A CEU rektorhelyettese, Enyedi Zsolt a Népszavának elmondta: a költözés anyagi költségekkel jár majd, ezért szeretnének pénzhez jutni a kormánytól. 

Mint ismert, a CEU-nak problémái akadtak a magyar törvényekkel, s ahelyett, hogy orvosolták volna a problémát, politikai üggyé gerjesztették a jogi vonatkozású helyzetet. 
 
Soros egyeteme így Bécsbe költözik, de mégsem: képzéseinek négyötödét viszik el az osztrák fővárosba, a magyar akkreditációjúak maradnak hazánkban. 

Meglepő, hogy az intézmény pénzt szeretne kapni. Ilyenkor nem állja Soros a számlát? 

Az egyetem hétfőn jelentette be, hogy elköltöznek Magyarországról, az azt megelőző szimpátiatüntetések nem sok embert mozgattak meg.

Szintén a CEU-hoz kapcsolatos friss hír, hogy Krómer Patrik, a Momentum aktivistája egy videóban arról beszélt, a képzések több millióba kerülnek a Soros-egyetemen, de az összeg mérsékelhető, ha az ember aktivista, vagy egy antifasiszta szervezet tagja - írja a Magyar Idők.

A momentumos hozzátette: sokszor felülről szervezték az úgynevezett „civil"tüntetéseket.

Figyelő
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ