Cropped landscape
Külföld
A katolikus egyházfők közül elsőként az Arab-félszigetre látogat Ferenc pápa
2018-12-0618:42
A katolikus egyházfők közül elsőként az Arab-félszigetre utazik Ferenc pápa, aki 2019 februárjában az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban tesz látogatást - közölte a Vatikán csütörtökön.
A szentszéki közlés szerint a pápa elfogadta Mohamed bin Zájid Ál-Nahajan trónörökös és az ottani apró katolikus közösség meghívását. A katolikus egyházfő egy vallásközi találkozón fog részt venni.
    
Ferenc pápa látogatása, amely február 3-tól 5-ig fog tartani a túlnyomó többségében muszlim vallású országban, a vallásközi béke témájára fog összpontosítani.
    
Paul Hinder püspök, a dél-arábiai apostoli vikariátus vezetője megköszönte az Egyesült Arab Emírségek kormányának a lehetőséget, hogy a pápa "misét mutasson be egy nyilvános helyszínen Abu-Dzabiban". Hinder szerint a misét február 5-én tartja a katolikus egyházfő.
    
A kereszténység vagy más, az iszlámtól eltérő vallások gyakorlása nem minden Perzsa(Arab)-öbölbeli országban engedélyezett. Míg az Egyesült Arab Emírségekben vagy Kuvaitban a keresztények imádkozhatnak templomokban vagy más, különleges engedéllyel rendelkező helyeken, addig Szaúd-Arábiában tilos az iszlámon kívül más vallás gyakorlása.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ