Cropped landscape
Belföld
Valótlanságokat állít a hvg.hu
2018-12-0621:38
Az Origo szerint immár sokadik alkalommal válik nyilvánvalóvá, hogy a hvg nem több egy sorosista fake news oldalnál. Most a Honvédkórház tette egyértelművé, hogy hazugságot írt a lap. Néhány hete egy fideszes képviselő fordult az ez ellenzéki álhírportálhoz, mert az hazugságokat állított róla, de természetesen a valótlan cikkek listája ennél sokkal hosszabb.

Ismét hazugságokat állít a hvg.hu, amelynek ámokfutásával kapcsolatban most a Honvédelmi Minisztérium adott ki egy közleményt. 
 
A közlemény azt írja, hogy a hvg.hu ma megjelent szenzációhajhász cikkében egy, a közösségi médiában megjelent bejegyzésre hivatkozik, de abból is csak bizonyos, negatív tartalmú részleteket emelt ki. 

A közelmúltban, a Honvédkórházban a szakmai ellátásban résztvevők részére is sajnálatosan bekövetkezett haláleset semmilyen összefüggésben nincs a betegen végzett radiológiai vizsgálatokkal és az sem fedi a valóságot, hogy a beteg szakemberhiány miatt halt meg. 
Gyógykezelése és ellátása a szakmai szabályok szerint történt. 
Mindazonáltal a páciensnek olyan betegsége volt, amelyet az orvostudomány jelenlegi állása szerint rendkívül nehéz felismerni, így gyógyítani is.
 
A hvg.hu újságírója a szenzációhajhászattól elvakulva azonban még a közösségi portálon közzétett bejegyzést sem olvasta el alaposan,
vagy ha mégis, azt szándékosan elferdítette.
 
Azt állítja, hogy a beteg, már a műtétet sem élte meg. Ezzel szemben az igazság az, hogy a páciens a műtétet követő napon vesztette életét.
 
A magát oknyomozó újságírónak tartó Joó Hajnalka a témához való hozzáállását mutatja az is, hogy a tárcának és a Honvédkórháznak küldött megkeresését követően 4 perccel megjelent az általa fabrikált írás a hvg.hu oldalon. Jól látható tehát, hogy a tények, a valóság valójában nem is érdekli - olvasható a közleményben.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ