Cropped landscape
Sport
Megújul a Király SE
2018-12-0616:12
Egy kétszintes, a 21. századi igényeket kielégítő épülettel és két műfüves pályával bővült a Király Sportlétesítmény Szombathelyen. A 108-szoros rekord válogatottsággal büszkélkedő hálóőr, Király Gábor 15 évvel ezelőtt megkezdett munkája újabb mérföldkőhöz érkezett. 
2003-ban 30 lurkó befogadásával és nevelésével kezdte meg működését a Király SE - fogalmazott ünnepi köszöntőjében a Haladás ikonja, Király Gábor. Hozzátette: ma már 260 igazolt labdarúgója van a klubnak, akikkel 20 edző foglalkozik. Az egyesület mára kinőtte a meglévő létesítményt, ezért szükséges volt az új, mintegy 1000 négyzetméteres épület megépítésére.
Nagyon sok funkció van benne, egy funkcionális épületről van szó. Ez egy passzív közeli állapotú épület, hiszen a fenntartásra is mindig ügyelni és gondolni kell. 50 parkolóval gyarapodtunk, tehát most már közel 100 parkolónk van, ami szintén fontos stratégiai lépés az intézmény életében
– nyilatkozta Király Gábor, a Király Sportlétesítmény alapítója.
 
További több mint 10 ezer négyzetméternyi területen, egy kis és egy nagy méretű ízületkímélő parafagranulátumos műfüves pályát is létesítettek. A beruházás 1 milliárd forintba került, kormánytámogatás mellett közel 50%-os volt önrésszel. Az egyesület töretlen fejlődését és Király Gábor szakmai tevékenységét a szövetség is elismeri és támogatja.
Ez példaértékű és ez viszi előre a magyar sportot, hogy a külföldön, nemzetközi színtereken szerzett tudást, tapasztalatot, önbizalmat, szakértelmet hazahozzuk, elmagyarázzuk, használjuk
– mondta Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára.
 
Az átadó ünnepségen elhangzott az is, hogy a tervek szerint egy rehabilitációs épülettel is gyarapodik majd a Király Sportlétesítmény.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ