Cropped landscape
Külföld
A phenjani külügyminiszter megerősítette országa elkötelezettségét az atomfegyver-mentesítés mellett
2018-12-0715:36
Phenjan változatlanul elkötelezett a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése mellett - jelentette ki pénteken Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter Pekingben a kínai kollégájával folytatott megbeszélésen.
A pekingi külügyminisztérium közleménye szerint Ri Jong Ho azt mondta: országa igyekszik megteremteni a békés külső feltételeket ahhoz, hogy megvalósítsa a kormányzó Koreai Munkapárt egy "fontos döntését".
    
Az észak-koreai külügyminiszter találkozott Hszi Csin-ping kínai elnökkel is, aki reményét fejezte ki, Phenjan és Washington közeledni fog egymáshoz, figyelembe véve egymás jogos aggodalmait.
    
Az észak-koreai diplomácia vezetője a kínai elnököt is biztosította arról, hogy országa munkálkodik a Koreai-félsziget atomfegyver-menetesítésén.
    
Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető júniusban Szingapúrban tartott történelmi csúcstalálkozót, amelyen megállapodtak abban, hogy elkezdik a Koreai-félsziget teljes denuklearizációját. Azóta ennek egyelőre semmilyen kézzelfogható eredménye nincs, Észak-Korea csak igen visszafogott lépéseket tett mindeddig ebbe az irányba, miközben biztonsági garanciákat követel az Egyesült Államoktól.
   
Trump pár napja azt közölte: valószínűleg januárban vagy februárban találkozik újra Kim Dzsong Unnal.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ