Cropped landscape
Külföld
Benjamin Netanjahu: Orbán nagyon fontos munkát végez
2018-12-0709:44
Miután a nemzetközi sajtóban ismét felmerültek a Magyarországgal és a magyar kormánnyal szembeni antiszemitizmussal kapcsolatos vádak, a Hetek Jeruzsálemben egy rendhagyó sajtótájékoztatón megszólaltatta a témában Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt is. 
A Hetek kérdésére, hogy a főáramú nemzetközi médiában megjelent cikkekkel szemben mit gondol a magyar kormány tevékenységéről, Benjamin Netanjahu kifejtette, hogy szerinte Sebastian Kurz és Orbán Viktor is nagyon fontos munkát végez az antiszemitizmussal szembeni küzdelem terén.
 
A magyar miniszterelnökkel kapcsolatban utalt arra, hogy a magyar kormány támogatja a Tett és Védelem Alapítvány európai szervezetét, ami az egész kontinensen monitorozza majd az antiszemita incidenseket. Netanjahu válaszában arra is kitért, hogy a tavalyi magyarországi látogatása során Orbán Viktor elítélte a korábbi fasiszta magyar vezetők rémtetteit, ami az izraeli miniszterelnök szerint bátor lépés volt a részéről. 

Én azt nézem, hogy mit mondanak és mit tesznek otthon és európai szinten. Néhány európai országgal vannak bizonyos ügyekben vitáink, például a palesztinokat illetően, de az antiszemitizmust a legtöbb európai kormány, köztük a magyar is elítéli és küzd ellene
 – fogalmazott az izraeli kormányfő.
 
A teljes cikket a Hetek pénteken megjelent lapszámában olvashatják. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ