Belföld
Több afgán katona meghalt és többeket túszul ejtettek egy tálib támadásban
2018-12-0710:59
Legkevesebb 18 afgán katona halt meg csütörtök éjjel, amikor a kormány ellen harcoló, iszlamista tálib mozgalom fegyveresei megtámadtak egy katonai ellenőrzőpontot a nyugat-afganisztáni Herát tartományban - közölték helyi tisztviselők pénteken.
A támadás Herát tartomány Síndand körzetében történt. A tálib harcosok a rajtaütésben legkevesebb 18 afgán katonát megöltek, illetve további legalább 20-at túszul ejtettek. Az elraboltak között sebesültek is vannak - mondta el a tartományi tanács egy tagja a dpa német hírügynökségnek. 
    
Az AP amerikai hírügynökség értesülései szerint a támadás csütörtökön éjszaka kezdődött és hat órán át tartott, majd miután erősítés érkezett az afgán kormányerők, sikerült visszaverni a tálibok rohamát. Az AP 14 halottról és 21 túszról ír. Az összecsapásokban tálib fegyveresek is meghaltak. 
    
A tálibok szóvivője, Zabihullah Mudzsahid közzétett egy videót a Twitter közösségi oldalon, ami - állításuk szerint - a túszul ejtett katonákat mutatja egy szobában. Független források egyelőre nem erősítették meg a videó eredetiségét. 
    
Múlt héten ugyanebben a körzetben heves összecsapások zajlottak a tálibok és egy kormányhoz hű milícia között, az összecsapásokban legkevesebb 29 ember meghalt és további 17 megsebesült. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ