Külföld
Zavargások törtek ki Görögország több városában
2018-12-0712:54
Több mint száz embert állítottak elő Görögországban, miután zavargások törtek ki Athénban és Szalonikiben egy rendőrség által agyonlőtt fiatal halálának tízedik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezéseseket követően - jelentették a görög hatóságok. 
A rendőrség ismertette: Athénban 66 embert állítottak elő a csütörtök délután kezdődött erőszakos események miatt, közülük tizenhármat letartóztattak. Szalonikiben pedig további 52 embert állítottak elő, s közülük 15-en kerültek letartóztatásba. 
    
A dpa német hírügynökség jelentése szerint Athénban három ember sérült meg péntek reggel a zavargások során. 
    
Athénban a tüntetők égő barikádokat állítottak fel, a rendőröket pedig gyújtóbombákkal, kövekkel és petárdákkal dobálták. A rendőrség könnygázt, villanógránátot és vízágyút vetett be a tömeg ellen. 
    
A demonstráció csütörtökön békés keretek között indult, a felvonulók a megemlékezésen kívül a magas munkanélküliség ellen tiltakoztak. 
    
A 15 éves Alekszisz Grigoropulosz 2008-ban bekövetkezett halála hetekig tartó, az ország különböző nagyvárosaira kiterjedő erőszakhullámhoz vezetett Görögországban. A fiatal fiút halálosan megsebesítő rendőrt 2010-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ