Cropped landscape
Sport
A River Plate nyerte a Libertadores-kupát
2018-12-1012:03
Az argentin együttes az ősi rivális Boca Juniorst verte a döntő második mérkőzésén Madridban, hosszabbítás után 3-1-re, így 5-3-as összesítéssel hódította el a trófeát.

A 2-2-es végeredménnyel záruló első mérkőzés után a Boca Juniors kezdte jobban a madridi visszavágót. Az első félidő végén pedig a vezetést is megszerezte. Benedetto váltotta gólra Nández indítását. A fordulás után nagyobb fokozatra kapcsolt a River Plate és a 68. percben összejött az egyenlítés. Pratto vette be az ellenfél kapuját. A rendes játékidőben több gól már nem esett, így 1-1 után következhetett a hosszabbítás, ahol szinte azonnal emberhátrányba került a Boca, Barrios második sárgáját követően. Az emberelőnyt a 109. percben ki is használta a River. Quintero lőtte ki a bal felső sarkot 17 méterről. A Boca ugyan mindent egy lapra tett fel az egyenlítésért, de hiába jött fel Andrada kapus is a mérkőzés végén, a szöglet utáni felszabadítás után Martinez lépett ki és vitte végig a labdát, lőtt az üres kapuba és állította be a 3-1-es végeredményt.
Szerencsére az élet megadta nekem, hogy ismét Libertadores-kupát nyerjek. Szeretném kiélvezni maximálisan. Ezt a sikert a gyermekeimnek, a barátaimnak ajánlom és mindenkinek, aki nem tudott elkísérni minket Argentínából. Egy hatalmas bulit szerettünk volna a Monumentalban az összes River drukkerrel együtt. Ez sajnos most nem sikerült, de ennek ellenére is sikerült győznünk. Nagyon erős csapatunk van, megnyertük a kupát, amit most el is viszünk Argentínába, a szurkolóinknak
- mondta Rodrigo Mora a mérkőzés után.
 
Ezzel a sikerrel a River Plate fennállása negyedik Libertadores-kupa győzelmét aratta. 
 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ