Cropped landscape
Sport
Átadták az MKKSZ Sportegészségügyi és Diagnosztikai Központját
2018-12-1014:44
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ma átadta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Sportegészségügyi és Diagnosztikai Központját. A szövetség elnöke, Schmidt Gábor reméli, hogy a jövőben még professzionálisabb lesz ezáltal a versenyzők felkészülése. 
„A régi antik megközelítés, miszerint ép testben, ép lélek jelen pillanatban is az emberi létnek az egyik alapját jelenti.”
Így kezdte beszédét az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós, aki hivatalosan is átadta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Sportegészségügyi és Diagnosztikai Központját, ahol majd az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danutát is vizsgálhatják. A központ két fontos céllal jött létre. Az egyik a teljesítmény-maximalizálás elősegítése.
A második legfontosabb cél pedig, hogy a tehetségeket tudjuk kiválasztani. A kiválasztás után speciálisan gondozni őket, hogy egészen odáig juthassanak, hogy felnőtt olimpikonok válhassanak belőlük
- nyilatkozta Dr. Török Krisztina, a központ igazgatója az Echo Televíziónak. 
 
A szövetség elnöke szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a sportág.
Mindig egy kicsit problémát okozott nekünk, hogy régen csak kerékpáron, futószalagon lehetett laborkörülmények között mérni. Most itt megvan a lehetőség arra, hogy ezt abban a mozgásban is le tudjuk vezetni, mérni, amelyet a versenyzők a vízen is csinálnak
- fogalmazott Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke. 
 
De lesz lehetőség arra, hogy a vízen is mérjék a sportolókat. Schmidt Gábor szerint ezzel a központtal a sportág a jövőben is a hagyományaihoz méltóan fog szerepelni az olimpiai játékokon. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ