Cropped landscape
Sport
Futball-legendák találkozója
2018-12-1114:35
Idén már 10. alkalommal ünnepeltek együtt a magyar futball legendái. A hagyományos karácsony előtti összejövetelen a volt labdarúgók mellett több sportág olimpiai bajnokai is tiszteletüket tették.
Fővárosiak, vidékiek, korábbi ellenfelek és csapattársak, de egy közös: Csodálatos labdarúgók találkoztak. A nosztalgiával fűszerezett beszélgetések alkalmával nagy pillanatok is megelevenedtek a szemünk előtt. Dunai Antal a 100. gólját idézte fel.
Bene Feri rárúgta, szabadrúgás volt. A fölső kapufáról lepattant, a gólvonal előtt. A kapus elvetődött, a földön volt. Én mindig beszaladok, mert minden gól hibából van ugye. Itt nem hiba volt, hanem a kapufa nem engedte be a Bene lövését. Lepattant előtte, én meg felugrottam egy kicsit és bestukkoltam, ahogy szokták mondani. Nem volt nagyon szép gól, de a 100. volt.
- emlékezett vissza Dunai Antal, olimpiai bajnok labdarúgó.

Jakab János szerint fontos, hogy a múlt értékeiről ne feledkezzünk meg.

Egy picit a múltat hozzuk ide a mai futballba, hátha a fiatalok tanulnak ezektől a világklasszis futballistáktól
- nyilatkozta Jakab János az esemény főszervezője.

A jubileumi eseményre nem csak labdarúgók kaptak meghívót. Több sportágból csaknem 10 olimpiai bajnok csatlakozott a baráti ebédhez, és a szervezők megkapták a jelenlévők által aláírt magyar zászló is.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ