Cropped landscape
Sport
Rossi: Két-három lépéssel közelebb a célhoz
2018-12-1115:56
A magyar labdarúgó-válogatott számára már véget ért a 2018-as év. A szövetségi kapitány, Marco Rossi ennek apropóján az Echo Televíziónak adott interjújában arról is beszélt, hogy mikor érezte azt, hogy ez a nemzeti együttes már valóban az ő irányításának nyomait hordozza. 
A magyar labdarúgó-válogatott 3 győzelemmel, 2 vereséggel és 1 döntetlennel zárta a Nemzetek Ligáját. Marco Rossi szövetségi kapitány Finnországban rögtön egy éles mérkőzésen mutatkozott be a válogatott élén. Azóta azonban Rossi szerint is sokat lépett előre a nemzeti együttes.
Már a Görögország elleni athéni mérkőzésen is láttam, hogy ez már az én csapatom. Egy jó meccset játszottunk, taktikailag rendkívül fegyelmezettek voltunk, azt a kevés hibánkat ugyan megbüntették a görögök, de a játék képe teljes elégedettséggel töltött el. A Nemzetek Ligája sorozat végére pedig rengeteget fejlődtünk. Boldog voltam, hogy az utolsó két mérkőzésen már azokat a taktikai elemeket és azt az agresszív letámadást alkalmazó játékot láthattam, amit szeretnék. A teljes sorozat kezdetétől fogva 2-3 komolyabb lépést tettünk meg előre mostanáig. Innen szeretnénk még előrébb lépni majd az Európa-bajnoki selejtező-sorozatban
- mondta a szövetségi kapitány.
 
A teljes beszélgetést a december 17-i Hosszabbítás című műsorunkban láthatják.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ