Cropped landscape
Sport
Fővárosi rangadó a Magyar Kupáért
2018-12-1421:03
Kialakult a női vízilabda Magyar Kupa döntőjének párosítása. A pénteki elődöntőkben előbb az UVSE győzte le 11-9-re az FTC-Telekomot, majd a BVSC a Dunaújvárost verte 12-11-re. 
Bár a Ferencváros szerzett vezetést, az első negyed végére három góllal ellépett a címvédő UVSE. 4-3-nál egy találatra feljött a Fradi, de a nagyszünetben ismét háromra nőtt a különbség.
 
A folytatásban 8-3-ra az UVSE vezetett. A záró 8 percben mégis ráijesztett ellenfelére a Fradi, hiszen Muzsnay góljával 10-9-re zárkóztak a zöld-fehérek. Végül azonban 11-9-es győzelemmel az UVSE jutott a fináléba, ahol sorozatban ötödik alkalommal nyerhet.
 
A másik elődöntőben a BVSC remekül kezdte a mérkőzést és az első negyed végén 2-0-ra vezetett a Dunaújváros ellen. A második nyolc percben felébredt az Újváros és hamar fordított 3-2-re. A félidőben mégis a BVSC vezetett eggyel. Sőt, a folytatásban Illés révén 6-4-re ismét meglépett. A zárónegyedet mégis 6-6-os döntetlennel várhatták a csapatok, amelyben aztán igazi gólpárbajt láthattak a nézők. Végül Gyöngyössy góljára már nem tudott válaszolni Mihók Attila együttese, amely a végén ötméterest hibázott, így 12-11-es győzelmével a BVSC jutott a fináléba.
Szerintem mi higgadtabbak voltunk, illetve az utolsó ötméteresnél Tóth Eszter körömmel beleért és kitolta kapufára a labdát, ami nagyon-nagyon sokat számított
- nyilatkozta a találkozó után a három gólt szerző Illés Anna.
 
A női Magyar Kupa-döntőt vasárnap 14 órától rendezik a Komjádi-uszodában, ahol eldől, hogy a BVSC megszakítja-e az UVSE hegemóniáját.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ