Cropped landscape
Sport
FTC-Miskolc döntő a férfi vízilabda Magyar Kupában
2018-12-1518:07
Magabiztosan, 11-7-re győzött a Ferencváros az OSC ellen a férfi vízilabda Magyar Kupa első elődöntőjében. A másik ágon a Miskolc a BVSC-t verte meg, így a zöld-fehérek holnap a borsodi csapattal csapnak össze a döntőben.
Villámrajtot vett a Fradi ellen a fehér sapkás OSC, Kovács Gergő góljával már 2-0-ra vezetett Vad Lajos csapata. A zöld-fehérek csak a 6. percben szerezték első góljukat Varga Dénes révén, aki a mérkőzésen öt találatig jutott. Az FTC a második negyed elején érte be az OSC-t 3-3-nál, sőt a mérkőzés felénél már 7-4-re elhúzott. A harmadik játékrészben Manhercz góljánál 7-6-ra még felzárkózott az OSC, de ezzel el is lőtte a puskaporát. Vogel Soma parádézott az FTC kapujában. A végén Német Toni tette fel az i-re a pontot. A Ferencváros 11-7-re győzött. Vogel Soma szerint a jobb állóképesség döntött.
Tudtuk, hogy az OSC nagyon keményen és jól fog kezdeni. Ez így is történt. Aztán azt is tudtuk, hogy valószínűleg mi jobban fogjuk bírni, több cserével rendelkezünk
- nyilatkozta Vogel Soma, az FTC-Telekom Waterpolo kapusa az Echo Televíziónak. 
 
Manhercz Krisztián szerint annyira azért nem volt sima a mérkőzés, mint amit az eredmény mutat.
Megkaptuk az emberelőnyeinket. Azt nem lehet mondani, hogy nem. A befejezéssel volt nálunk probléma. Vogel Soma az ellenfélnél nagyon jól védett
- fogalmazott Manhercz Krisztián, az A-Híd OSC Újbuda játékosa. 
 
A másik ágon a Miskolc 9-8-ra megverte a BVSC-t, így vasárnap 16 órakor a Ferencváros a Miskolccal mérkőzik a Magyar Kupa döntőjében. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ