Cropped landscape
Sport
Újra az UVSE-é a női magyar kupa
2018-12-1621:04
A nőknél tehát az UVSE nyert, mégpedig zsinórban ötödször. A fináléban a címvédő a vártnál simább mérkőzésen, 10-5-re győzött a BVSC ellen. 
Az esélyesebb UVSE villámrajtot vett a BVSC elleni kupadöntőben, és ha Tóth kapus nem véd jól, 3-0-nál is nagyobb előnnyel zárhatta volna az első negyedet. A folytatásban visszavett az UVSE, amely a nagyszünetben 4-0-ra vezetett. Jellemző, hogy több mint húsz perc játék után lőtte Leimeter az első BVSC-gólt, de érdemben ez már nem változtatott a meccs képén. Benczur Márton együttese rendkívül magabiztos játékkal, a három ötméterest is hárító Gangl Edina elsőrangú kapusteljesítményével 10-5-re megnyerte a Magyar Kupa 2018-as döntőjét.
Azt gondolom, hogy egyik döntő sem könnyű, ráadásul ez egy olyan bajnokság, ahol nagyon jó csapatok játszanak és bármi előfordulhat. A bajnokságban is egy szoros mérkőzést játszottunk ellenük, úgyhogy nem úgy mentünk oda, hogy ez egy könnyű meccs lesz
– mondta Gangl Edina.
 
Az UVSE, amely sorozatban ötödször nyerte meg a női vízilabdázók Magyar Kupa-sorozatát, 2014 óta a bajnokságban sem talált legyőzőre.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ