Cropped landscape
Sport
Angol-német párharcok a BL-ben
2018-12-1717:04
Három angol-német párharc lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben. A BL-sorsolás eredményeképp az előző szezonban döntős Liverpool a Bayern Münchennel került össze. A címvédő Real Madrid az Ajaxszal találkozik.
A női BL-győztes Laura Georges és a Liverpoollal csúcsra jutó Luis Garcia segédkezett a sorsolásnál, ahol kiderült, melyik csapatok küzdhetnek meg egymással a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben. A svájci Nyonban lebonyolított ceremónián jól keverték a gömböket, kevés olyan párosítás lesz februárban, amelynek kimenetelét előre meg lehetne tippelni.
A legnagyobb csatának a májusban döntőző Liverpool és az ötszörös BL-győztes Bayern München párharca ígérkezik. Izgalmas lehet még a Manchester United-Paris Saint Germain nyolcaddöntő is, a két együttes még soha nem találkozott az európai kupasorozatban. Az Atletico Madrid a Juventusszal játszik, míg a címvédő Real Madrid az Ajaxszal csap össze. A további párosítások: Schalke-Manchester City, Tottenham-Dortmund, Lyon-Barcelona és Roma-Porto.
 
A három angol-német nyolcaddöntő közül a harmadik pedig az angol bajnokságban jelenleg második helyen álló Manchester City és a Bundesligában eddig nem túl acélosan szereplő Schalke párharca lesz.
Szeretném, hogy februárban a lehető legjobb állapotban legyenek a játékosok, mert a teljes keretre szükség van ahhoz, hogy felvegyük a harcot Európa 15 legjobb csapata ellen
- mondta Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője.
 
A nyolcaddöntő első mérkőzéseit február 12-én és 13-án rendezik, a csoportgyőztesek kezdenek idegenben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ