Cropped landscape
Sport
Menesztette Mourinhót a Manchester United
2018-12-1815:33
Menesztették José Mourinhót, a Manchester United vezetőedzőjét. A döntés nem meglepő, hiszen az együttes csupán a hatodik helyen áll a bajnokságban és 19 pont a hátránya az éllovas mögött. A szezon végéig megbízott menedzser irányítja majd a „vörös ördögöket”. 
Elfogyott a türelme a Manchester Unitednak José Mourinhóval szemben. A klub kedden hivatalos honlapján tette közzé, hogy nem kíván a továbbiakban együttműködni az 55 éves szakemberrel. A döntés nem érte váratlanul a csapatot és a szurkolókat. A Manchesternek ugyanis már 19 pont a hátránya az éllovas Liverpool mögött és jelenleg a hatodik a bajnokságban.
 
A korábban több topcsapatnál is megforduló Mourinho 2016 nyarán lett a Manchester United menedzsere. Irányításával az együttes Európa-ligát, Ligakupát és angol Szuperkupát nyert.
 
A portugál menedzser távozásával jelentős végkielégítést kap. A brit sajtó értesülései szerint közel 8,5 milliárd forinttal távozik az Old Traffordról.
 
A klub nagy erőkkel keresi Mourinho utódját. A nagy fogadóirodák szerint nyártólMauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur menedzsere a legesélyesebb a posztra. Az idény végéig pedig minden bizonnyal egy megbízott menedzser irányítja majd a vörös ördögöket. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ