Cropped landscape
Belföld
Menczer Tamás: A globális migrációs csomag Európa elárulása
2018-12-1920:32
A magyar kormány nem tudja támogatni a kontinensek közötti népességcserét, ezért szavazott nemmel az ENSZ migrációs paktumára - jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus szerint az ENSZ ajánlásai hivatkozási alap lesz a bevándorlást támogató európai országok számára.
Menczer Tamás kiemelte: Szijjártó Péter volt az egyetlen külügyminiszter, aki a globális migrációs csomagnak a tárgyalási fordulóin részt vett világszinten. Az államtitkár elmondta: a csomag a kibocsátó országok érdekeit veszi figyelembe, az európai országok és emberek érdekeit azonban nem. Ezért nevezhető joggal Európa elárulásának is. 
A magyar álláspont az, hogy az illegális migráció veszélyes, meg kell állítani. Ezzel szemben van egy brüsszeli álláspont, és van az ENSZ-ben is egy álláspont, amely arról szól, hogy a migrációt meg kell szervezni
- mondta ezzel kapcsolatban.

Szerinte a csomag be fog épülni a nemzetközi jogalkotásba, hivatkozási alapként fog szolgálni. 
Az államtitkár kiemelte: jól látható, hogy Európában párhuzamos társadalmak alakulnak ki, az elmúlt 3,5 évben pedig több mint 330-an vesztették életüket bevándorlási hátterű emberek által elkövetett terrorcselekményekben. Szerinte a csomag készítői azt a migrációs politikát akarják megvalósítani, ami Európában már megbukott.

Hozzátette: a dokumentum szerint a migráció alapvető emberi jog, ez azonban nem így van. Alapvető emberi jog viszont, hogy az európai emberek biztonságban élhessenek a saját hazájukban - hangsúlyozta.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ