Cropped landscape
Belföld
Varga Judit: Verhofstadték már a kérdéseket sem értik, nem hogy válaszokat adjanak
2018-12-2313:53
Az 1968-as politikusi generáció, Verhofstadt és társai már a kérdéseket sem értik, nem hogy válaszokat adjanak Európa jelenlegi kérdéseire, problémáira, ezért nem érdemes velük foglalkozni – jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár. Kiemelte, a bevándorláspárti uniós politikusok egyre dühösebben, kétségbeesettebben ostromolják Magyarországot és a magyar kormányt. “Az uniós elit elszakadt a választóktól és nem hajlandó megérteni a választói igényeket. Európában a bevándorlást támogatók saját magukra nézve nem tartják kötelezőnek a törvények betartását, sőt, titokban szabályokat módosítanak” – mondta Varga Judit. A politikust az ellenzéki tüntetésekről, a közmédiában történtekről is megkérdezte a portál. “Nagyon fáj, hogy 2006-tal akarják szembeállítani azt, amit ma az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, vagy Kunhalmi Ágnes tesz. Olyan alakítások ezek, amelyek celebekre jellemzőek egy közepes valóságshowban. Biztos vagyok abban, hogy az ellenzéki politikusok szavazói is szégyenkezve nézték ezt az alakítást” – egyértelműsítette Varga Judit.
Ismét aktivizálta magát a Magyarország-ellenes jelentést jegyző Judith Sargentini, aki újabb támadásba lendült Orbán Viktor ellen, és az ellenzéki tüntetések apropóján sürgeti a hazánkkal szembeni uniós eljárás elindítását, Magyarország megbüntetését. Májusig, az EP-választásokig folyamatosan napirenden leszünk?

Évek óta figyelemmel kísérjük Judith Sargentini aggódását a magyar társadalomért, de a magyar belpolitikai események megítélését és a jelenlegi helyzet értékelését bízzuk inkább a választókra. Az alapszerződés hetes cikke szerinti, Sargentini hazugsággyűjteménye alapján Magyarország elleni eljárást szeptember 12-én indították el, most az Európa Tanácsnál pattog a labda. Az egész ügyet azért indították el, hogy megbüntessenek minket a bevándorláspolitikánkért. Mivel a folyamat nem halad úgy, mint ahogy azt szeretnék, Sargentini és a bevándorláspárti erők ostromolják a Tanács falait, próbálnak nyomást gyakorolni, de egyelőre kevés sikerrel teszik ezt. Az unió román elnöksége dönt majd a folytatásról, a magyar kormány beadta a védekezését, készek vagyunk a kiegyensúlyozott jogi vitába beleállni és várjuk a fejleményeket.

Látva az uniós vezetők magyarellenességét és Orbán-fóbiáját, kell tartanunk attól, hogy bármilyen szankcióval tudják majd büntetni hazánkat?

Addig még sok víz lefolyik a Rajnán és a Dunán, maga az eljárás is két lépcsős, első körben a tagállam formális meghallgatására kerül sor. Bármiféle szankciótól messze vagyunk, és számos eljárást el sem tudna kezdeni az Európai Parlament. Természetesen mi készen állunk minden támadás visszaverésére.

Az uniós támadások és a nyomásgyakorlás csak a bevándorlásról szól? A magyar kormány migrációellenes politikája miatt támadják Magyarországot?

Ez egyértelmű. Az egész ügy a bevándorláspolitikánk miatt indult el. Az látszik a Tanácsban is, hogy a politikai kampány begyűrűzött a testületbe, a vitához hozzászóló országok ugyanazokat a szólamokat ismételgetik. Ne felejtsük el, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, a szocialista frakció csúcsjelöltje beszédében hitet tett Lengyelország és Magyarország megbüntetése mellett. Azt ígérte, szankcionálni fognak minket. Az egész eljárás jogszerűsége a jogállamiság nevében megkérdőjelezhető, miután az Európai Bizottságot a hazánkkal foglalkozó tanácsi tárgyalásokon a szocialisták bevándorláspárti csúcsjelöltje képviseli. Ráadásul fű alatt, titokban egy éve egy olyan módosítást is eszközöltek az európai biztosok etikai kódexében, amely nem zárja ki, hogy Timmermans a biztosi funkcióját is betöltse, miközben csúcsjelöltnek indul szocialista színekben. Ez minden normális demokráciában egyértelműen kizáró ok lenne, és azonnal fel kellene függeszteni hivatalából azt a biztost, aki indul a politikai kampányban. Úgy látszik, Európában a bevándorlást támogatók saját magukra nézve nem tartják kötelezőnek a törvények betartását, sőt, titokban szabályokat módosítanak.
Az Európai Parlament liberális frakcióját vezető Guy Verhofstadt is egyre durvább a magyarellenes politikai kampányban, a minap például Simicska Lajos kedvenc jelzőjével illette a magyar miniszterelnököt, kiposztolta az ellenzéki tüntetés egyik élő közvetítését, és azzal kommentálta, hogy az embereknek elegük van Orbánból és társaiból. Egy magas rangú politikus hogyan engedheti meg magának, hogy Simicska legdurvább mondatával támadja Orbán Viktort?

Verhofstadt egyre dühösebben, kétségbeesettebben ostromol minket, látszik, hogy egy kimenő, ’68-as generációhoz tartozó politikusról van szó. Velük nem érdemes foglalkozni, mert ők már a kérdéseket sem értik, nem hogy válaszokat adjanak Európa jelenlegi kérdéseire, problémáira. Aki persze szórakoztató irodalmat szeretne olvasni, annak ajánlom Verhofstadtot, de ez az obszcén stílus magánemberek kommunikációjában is megengedhetetlen, nem hogy európai politikusok szájából hangozzanak el ilyen durva és sértő jelzők. Mindez a politikus frusztrációját bizonyítja és teljes mértékben elítélendő. Verhofstadt inkább Belgiumban, saját országában keressen problémákat, odahaza söprögessen.

Mitől ilyen frusztráltak a brüsszeli politikusok? Azért mert érzik a bukást, vagy meggyőződésesek, és még az érvekkel, a valósággal szemben is azt hiszik, hogy nekik van igazuk?

Egyéne válogatja, de ez a ’68-as generáció nem érti a jelen kor kihívásait. Az uniós elit elszakadt a választóktól és nem hajlandó megérteni a választói igényeket, amelyeket a közvélemény-kutatások is mutatnak, hogy az európaiak elsődleges aggodalma a biztonság és a migráció. Ez a liberális elit és a választók közötti válság, amelyet a francia sárga mellényes mozgalom is jól bizonyít.

Brüsszel az EP-választásokig minden bevándorláspárti intézkedést meg akar valósítani, mindent le akarnak nyomni az európaiak torkán. Májusban mit örökölhet az új Európai Parlament?

Bízom abban, hogy egy más összetételű parlament örököl majd bármiféle migrációs dossziét. A frusztráció és az igyekezet látszik rajtuk, és minden migrációpárti intézkedést meg akarnak valósítani májusig. A mi álláspontunk egyértelmű, nem akarunk bevándorló Európát létrehozni.

Európa ébredezik? Van jobbra tolódás? Lesz komolyabb irányváltás májusban?

Látszik az ébredezés, de ez nem is feltétlenül a jobb, vagy a baloldalról szól. Polgári ráeszmélésről van szó, arról, hogy az európaiak is tudják már, hogy mik a valós problémák. Tudják, hogy a bevándorlás és a biztonság a két legégetőbb kérdés. Az elmúlt időszakban a különböző európai választásokon is azok az erők kerültek fölénybe, akik valami ellen szeretnének fellépni. A májusi EP-választás sorsdöntő lesz, ott hitelesebb képet kapunk, mert a választók el fogják dönteni, hogy milyen Európában szeretnének élni.

Megreformálható az Európai Unió, vagy gyógyíthatatlan?

Én optimista vagyok. Minden rossz dolog megjavítható. Várjuk meg a választásokat, döntő mozzanat lesz. A választóké a végső szó. Bízom abban, hogy az eredmény jó irányba állítja Európát. Végzetes hiba lenne, ha választásokat követően ezen az úton haladnánk tovább.

Van annak reális veszélye, hogy az uniós vezetők annyira ragaszkodnak a hatalomhoz, és annyira nem akarják átengedni a terepet a bevándorlásellenes erőknek, hogy az EP-választások után a liberálisok, zöldek, szocialisták és a néppárt liberális szárnya egyfajta horrorkoalíciót alakít, hogy megmaradjon a többségük, és ők dönthessenek?

Mozgó célpontra lövünk, nehéz biztos választ adni. Szerintem a választásokon a szocialisták veszítenek majd támogatottságukból. Európában új irányok jelennek meg, más eszközökhöz kell nyúlniuk, ha a politikai többséget meg akarják tartani maguknak. Mi azon dolgozunk, hogy újra a győztesek pártjává tegyük az Európai Néppártot, hogy a Fidesz továbbra is a legsikeresebb delegációja legyen, és a mi álláspontunk legyen többségben a parlamentben. Erős nemzetállamokban, a kölcsönös tiszteletben hiszünk, nem a kettős mércében és a bevándorlásban.

A Fidesznek az Európai Néppárton belül van több szövetségese, harcostársa, vagy azon kívül?

A Fidesz a jövőjét a Néppártban képzeli el, mindig hűségesek voltunk Helmut Kohl meghívásához.

Orbán Viktor az európai bevándorlásellenes erők vezetője? Mindenki az ő lépéseit követi?

Orbán Viktor hitet tett Európa határainak védelme mellett és Európa gyökereinek megőrzését tűzte zászlajára. Fontos, hogy azon országok álláspontja győzedelmeskedjen, amelyek Európa megvédését, a migráció megfékezését tűzték ki célul, és amelyek intézkedéseikkel nem szívóhatást fejtenek ki, hogy még több bevándorló jöjjön Európába. Akármilyen pártból is kerüljön ki a bevándorlásellenesek vezetője, fontos, hogy Orbán Viktor és Magyarország politikáját valósítsa meg.

Hogyan fogadta a hírt, hogy a Financial Times-nál Soros György lett az év embere?

A Financial Times pénzügyi napilap, nem véletlenül választanak meg saját hasábjaikon egy milliárdos üzletembert. Mindennek megvan a maga koordináta-rendszere.

Mindenki láthatta, hogy az ellenzéki tüntetéseken mi történt, hogy néhány százan hogyan mentek neki a rendőrsorfalnak, hogy hogyan dobálták őket. Az MTVA székházában is szánalmas jeleneteknek lehettünk a szemtanúi. Az ellenzéki médiumok mártírt faragnak a tüntetőkből és a törvénysértéseket is elkövető ellenzéki politikusokból. Ráadásul 2006-tal is összehasonlítják a mostani akciókat.

2006-ban én a férjemmel kint voltam a Kossuth téren, azok a tüntetések a demokrácia helyreállításáról, a szabad Magyarországról szóltak. Nagyon fáj, hogy 2006-tal akarják szembeállítani azt, amit ma az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, vagy Kunhalmi Ágnes tesz. Olyan alakítások ezek, amelyek celebekre jellemzőek egy közepes valóságshowban. Biztos vagyok abban, hogy az ellenzéki politikusok szavazói is szégyenkezve nézték ezt az alakítást.

PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ