Cropped landscape
Gazdaság
Örményország szorosabban szeretne integrálódni az Eurázsiai Gazdasági Unióba
2018-12-2721:18
Örményország szorosabban szeretne integrálódni az Eurázsiai Gazdasági Unióba - jelentette ki Nikol Pasinján ügyvezető örmény kormányfő csütörtökön Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalásán. 
"A további integráció a szándékunk az Eurázsiai Gazdasági Unió keretében; nagyon komolyan vesszük képviseletünket a szervezetnél. Meggyőződésem, hogy a képviseletünknek köszönhetően még hatékonyabb lesz az integrációnk" - emelte ki az örmény miniszterelnök, akinek pártszövetsége, az Én lépésem a szavazatok 70,43 százalékát nyerte meg a december 9-i előrehozott választásokon. 
    
Az Eurázsiai Gazdasági Unió Oroszországot, Kazahsztánt, Fehéroroszországot, Örményországot és Kirgizisztánt tömöríti. 
    
Pasinján nagyra értékelte a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlődésének pozitív dinamikáját, különösen a turisztikai ágazatra tekintettel. Egyben reményét fejezte ki, hogy a két ország parlamentek közötti kapcsolatokat is fog ápolni egymással. 
    
Putyin szintén a kereskedelmi forgalom növekedését emelte ki Oroszország és Örményország között. Mint mondta, a kétoldalú kereskedelem tavaly majdnem 30 százalékkal, az idén októberrel bezárólag pedig 17,5 százalékkal bővült. Meg kell őrizni ezt a lendületet, illetve a két ország más irányú együttműködését is, különösen a biztonsági szférában - tette hozzá. 
    
"Nem szükséges minősíteni kapcsolatainkat, mert azok valójában eléggé tartalmas, szövetségesi viszonyok" - húzta alá az orosz államfő. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ