Cropped landscape
Gazdaság
150 milliárd forintot hívtak le 2018-ban a megyei jogú városok a kormány Modern Városok Programjából
2018-12-3012:50
2018. december 28-án tizennégy, a Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztésről, összesen több mint 37 milliárd forint értékben adott ki támogatói okiratot a Miniszterelnökség. A kedvezményezett megyei jogú városok még idén megkapják az igényelt forrástömeget, amely 2018-ban a projektek ütemezéséhez illeszkedően közel 14 milliárd forint. Ezzel 2018-ban csak a Modern Városok Programon belül 150 milliárd forint támogatás érkezett hazánk 23 megyei jogú városának. 
Kilenc város esetében 2018. december 28-án döntött a Miniszterelnökség a projektekhez kapcsolódó időarányos, indokolt támogatásokról. Ezzel a Modern Városok Program 2018-as évre meghatározott 150 milliárd forintos kerete teljes mértékben lekötésre került. 
A Modern Városok Program hazánk legnagyobb vidékfejlesztési programja, amelynek köszönhetően közel 1000 milliárd forint támogatáshoz jutottak a megyei jogú városok, az összeg kétharmad részben Magyarország kormányának támogatása hazánk nagyvárosai számára. Az év végi döntésnek köszönhetően Debrecen, Tatabánya, Kaposvár, Miskolc, Győr, Szolnok, Érd, Békéscsaba és Szeged kapott támogatói értesítést. 2019-ben tovább folytatódnak a fejlesztések, jelen pillanatban 135 milliárd forinttal tervezhetnek a megyei jogú városok helyi projektjeik és fejlesztéseik megvalósításához
- mondta Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa. 

A több mint 260 projekt számára országosan - az uniós támogatásokkal és a nagy közútfejlesztésekkel együtt - a jövő évben már elérheti az 1500 milliárd forintot a támogatások összege, ám a jelenlegi információk szerint 3750 milliárd forint lehet majd a 2025-ig tartó Modern Városok Program összköltségvetése. Ezek a régiós fejlesztések Magyarország és a magyar emberek érdekeit szolgálják, a Magyar Falu Programmal kiegészülve pedig évszázadra előre megalapozzák a vidéki Magyarország és a vidéken élő magyar emberek életszínvonalának javulását. 
 
Kiadó: Miniszterelnökség

MTI - OS
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ