Cropped landscape
Kultúra
Kompkoncertek is lesznek a Balatonon
2018-12-3117:33
A jövő év legkülönlegesebb balatoni programjának ígérkeznek 2019-ben is a tó közepén tartott kompkoncertek, amelyekből jövőre már négy szerepel a MOL Nagyon Balaton rendezvénynaptárában. A siófoki turisztikai egyesület egy látványos strandszezon-nyitóval és egy csülökfesztivállal gazdagítja kínálatát, és hamarosan egy multifunkcionális közösségi házzal is bővül a nyári főváros turisztikai infrastruktúrája.
Először kettő, majd a múlt évben már három kompkoncert szerepelt a Balaton turisztikai vonzerejének erősítését szolgáló programban, a jövő nyáron pedig már négy könnyűzenei rendezvényt tartanak a Szántód és Tihany között összekapcsolódó két hatalmas kompon.
Május 24-én a Punnany Massif, június 7-én a Quimby, június 21-én a Rúzsa Magdi, szeptember 7-én Majka lép a WOW Hungary vízi színpadára. Augusztus 20-án a tó legnagyobb tűzijátékával John Newman koncertjével és Necc Party ünnepi showjával nyílik az ötnapos zamárdi Strandfesztivál, hogy csak két rendezvényt említsünk a hat éve indult MOL Nagyon Balaton-program legnagyobb érdeklődéssel kísért rendezvényei közül.

Siófok egy nagyszabású, színes programmal nyitja meg a strandidényt, a főszezon végén pedig csülökfesztiválra várják az ínyenceket. A turisztikai egyesület rendezvénynaptárában 180 hely már betelt, de hogy ennél is több lesz a Balaton kapujában, szinte biztosra vehető.
Közben megkezdődött Siófok európai uniós támogatást élvező, 400 millió forintos közösségfejlesztés programja, amelynek egyik legjelentősebb turisztikai hozadéka a Kálmán Imre-sétányon lévő öreg mozi multifunkcionális közösségi házzá történő átszabása lesz.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ