Cover
Belföld
Rétvári Bence: Az ellenzéknek csak a politikai balhé a fontos
2019-01-0320:34
A következő három évben összesen további 30 százalékkal fognak emelkedni az otthonápolásra folyósított összegek - mondta Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus szerint az intézkedés mintegy 17 ezer embert érint. Rétvári Bence ugyanakkor az ellenzékről szólva kifejtette: akik a leghangosabban követelték az ápolási díjak emelését, azok kormányon befagyasztották, majd az emelésről szóló javaslatot nem szavazták meg.
Rétvári Bence hozzátette: azok voltak a leghangosabbak, akik követelték az ápolási díj emelését, amikor kormányon voltak. 2010 előtt befagyasztották és egy fillért sem emeltek rajta.
Mi elmondtuk, hogy a nyár folyamán konzultálunk azokkal a szervezetekkel, akiknek a tagságát ez a leginkább érinti. Ősszel benyújtottuk a törvényjavaslatot, amelyet decemberben elfogadott az Országgyűlés
- fejtette ki. 

Rétvári Bence kiemelte: decemberben ott voltak azok a képviselők, akik demonstráltak, sajtótájékoztatót tartottak és embertelenséggel vádolták a kormányt, amiért nem tesz semmit az otthon ápolók és az otthon ápoltak érdekében. Majd amikor eljött a szavazás pillanata, akkor a politikai balhé fontosabb volt. Sípoltak, leültek az emelvény lépcsőjére, hogy ne lehessen levezetni az ülést, hogy nekimenjenek a kormánypárti képviselőknek és semelyikőjük sem támogatta ezt a javaslatot - tette hozzá. 
Ebből látszódik, hogy itt sohasem volt fontos az ápolási díj, csak a balhé. Most sem a konkrét kérdések a fontosak, hanem a politikai színjáték
- fogalmazott.
Rétvári Bence hozzátette: itt is ez volt látható. Akik nem emelték, de követelték a nagyobb emelést, nem támogatták azt, mert éppen a balhéval voltak elfoglalva.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ