Cover
Belföld
Folytatódnak a tüntetések Budapesten
2019-01-0516:19
Elindult szombat délután a kormányellenes tüntetés a fővárosi Hősök teréről az Andrássy úton keresztül a Kossuth tér felé. A Facebookon az "Országos tüntetés a rabszolgatörvények ellen" címmel meghirdetett demonstrációhoz ellenzéki pártok, szakszervezetek és civil szervezetek csatlakoztak. Az ECHO TV tudósítói folyamatosan beszámolnak a helyszínről a legfrissebb eseményekről. 
Országos demonstrációt, sztrájkot hirdettek szakszervezetek

Az 5 órai Híradóban Heiter Dávid arról számolt be, hogy a 4 órakor kezdődő felszólalásokat a szakszervezetek kezdték. Beszédet mondott Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László pedig közölte: január 19-re országos demonstrációt, sztrájkot szerveznek, amennyiben nem tudnak egyeztetni a kormánnyal a munka törvénykönyvének módosításáról. 

A tüntetés hivatalos részének 6 órakor vége lett, azonban többen maradtak még a Kossuth téren - számolt be róla Szűcs Dániel. 
Az esti 7-es Híradóban Szűcs Dániel a szinte teljesen üres Kossuth térről jelentkezett. A tüntetők java része haza indult békés körülmények között.

Vidéken is voltak demonstrációk, amelyeken mindössze pár százan vettek részt. 

ECHO TV - A nemzet hangja/ MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ