Cropped landscape
Belföld
Sajtóklub: Az ellenzék csak az erőszakban hisz
2019-01-0722:39
Az ellenzék viselkedése már nem szimplán kétségbeesett reakció, hanem egy nemzetközi szabvány, amelynek a végső állomása az erőszak - hangzott el az ECHO TV Sajtóklub című műsorában. Szentesi Zöldi László szerint a balra húzódó Jobbik, a DK és az MSZP találkozásából egy olyan öszvér koalíció alakul ki a parlamentben, amely semmi másról nem szól, csak az elemi, proli indulatok szításáról.
A Jobbik még most is cáfolja, hogy korábban azt mondták, soha nem állnának össze Gyurcsány Ferenccel. Hegedűs Lórántné jobbikos képviselő a Facebookon azt írta, ők nem esküdtek föl semmire - reagált az ellenzéki szövetségre Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa. 
Az egész lényege, hogy mára testet öltött az, ami évek óta folyik önkormányzati szinten és a parlamentben. A balra húzódó Jobbik találkozott a helyben maradó DK-val és az MSZP-vel. Egy olyan öszvér koalíció alakul ki a parlamentben, amelynek semmilyen célrendszere nincs, az elemi, proli indulatok szításán kívül
- fogalmazott Szentesi Zöldi, majd hozzátette: a látványos egymásra borulással beismerték, hogy parlamentáris úton, választásokon nem tudják megbuktatni a kormányt. 
Szentesi Zöldi szerint itt nem csak végső kétségbeesésről van szó, hanem egy nemzetközi szabványról is. Az ellenzék egy nemzetközi szabvány alapján próbál indulatokat gerjeszteni az utcán. Az egész hangulatkeltés végállamosa pedig az erőszak - tette hozzá. 
Az ellenzék már föladta a parlamenti politizálást, rájöttek és beismerték, hogy nem megy. Soha nem lesznek többségben, ezért indulatokat akarnak kelteni és innentől kezdve az ügy a politikai súlyán túl ugyanannyira köztörvényes jellegű, mint amennyire politikai eszközökkel elemezni lehet ezt a helyzetet
- fejtette ki. 
A politika egyszerűnek tűnik, azonban egy elég bonyolult játszma. A lényege az, hogy fundamentum nélkül nem lehet házat építeni. A jelenlegi ellenzéki politikának pedig nincs fundamentuma - mondta Bencsik Gábor Huth Gergely kérdésére reagálva. A Magyar Krónika főszerkesztője hozzátette: a mintegy egymillió fővárosi szavazó fele a jelenlegi kormány ellen voksol. A mintegy félmilliós táborból negyvenezret ki lehet vinni az utcára, hol a munka törvénykönyve, hol pedig a netadó ürügyén. Ez azonban nem kunszt. E mögött nincs erő - jegyezte meg. 
Teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ