Cropped landscape
Külföld
Sargentini szíve örül a budapesti tüntetéseket látva
2019-01-0820:13
„Stop Orbán” címmel hirdetett tüntetést a Radikális Európai Demokraták (RED) nevű szervezet Brüsszelben kedd délutánra. Az eseményen hat magyar ellenzéki politikus és a holland zöldpárti EP-képviselő, Judith Sargentini mondott beszédet. A helyszínről Tóth Gábor, az ECHO TV tudósítója jelentkezett.
Judith Sargentini felszólalásában arról beszélt, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a Fidesszel. Az ő általa megfogalmazott kritikák a miniszterelnököt és a kormánypártot érintik, nem pedig az országot - számolt be az ECHO TV tudósítója. 

A holland zöldpárti képviselő nem tetszésének adott hangot amiatt, hogy a jelentés elkészülte óta gyakorlatilag nem sok minden történt Magyarország ügyében. Büszke hollandként és amszterdamiként azonosította magát, aki ugyanakkor fenntartja a jogot magának saját hazája bírálatára is. Mint fogalmazott, ez jelenti a demokrácia alapját. 
Judith Sargentini arról is beszélt, hogy a szívét melegséggel töltötte el a budapesti tüntetések látványa. 
Szabó Anett kérdésére reagálva Tóth Gábor közölte: Ujhelyi István szocialista EP-képviselő mellett felszólalt a rendezvényen a Radikális Európai Demokraták (RED) csoportosulás másik alapítója Molnár Balázs is. Beszédet mondott még Kendernay János, a Lehet Más a Politika, illetve Németh Balázs, a Momentum részéről. Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa nem ért oda a rendezvényre. 

Ujhelyi István: A brüsszeli magyarok hangja eljut a hazaiakhoz 

Elégedettséggel töltötte el Ujhelyi Istvánt a keddi brüsszeli tüntetés, amelyet a magyar kormány ellen hirdettek meg - nyilatkozta a szocialista EP-képviselő az ECHO TV tudósítójának a demonstráció után. A politikus szerint olyan még nem fordult elő Brüsszelben, hogy 100-150 ember egyszerre üzenje Magyarországra, hogy „Stop Orbán!”.

Az ECHO TV tudósítójának Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő azt mondta: a jelenleg zajló aktivistás az EP-kampánnyal magyarázható. A kormánypárti politikus kiemelte: a bevándorláspárti erők gyakorlatilag érzik, hogy visszafognak szorulni a szuverenitáspárti és a bevándorlást ellenző politikai erők ellenében. Ezért egyre inkább a földtől elrugaszkodottabb javaslatokkal fognak előállni az Európai Parlamentben. Az a céljuk, hogy a még tartó EP-képviselői megbízás alatt olyan helyzetet teremtsenek, amelyen a következő ciklusban majd nem lehet változtatni. 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ