Cropped landscape
Belföld
Az MSZP és a DK ismét kivonult egy bizottság ülésről
2019-01-0920:08
A két ellenzéki párt azt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága bővítse a mai ülése napirendjét, többek között „az MTVA épületében ellenzéki képviselőket ért erőszakkal és a rendőri intézkedés elmaradásával”.  – írja az atv.hu a közös ellenzéki közleményre hivatkozva.
A portál arról ír, a két párt azt szerette volna elérni, hogy a Bizottság hallgassa meg a belügyminisztert és az országos rendőrfőkapitányt az MTVA épületében ellenzéki képviselőket ért erőszakkal és a rendőri intézkedés elmaradásával kapcsolatban. Mint közleményükben hozzátették, azt is, a Bizottság napirendjében szerepel volna a Nikola Gruevszki, börtönre ítélt, volt macedón miniszterelnök „Magyarországra szöktetése” is, valamint a honvédségi repülőgépek ügye, „amelyeket Orbán Viktor rendszeresen saját luxus-utazásaira használ”. A Fidesz ugyanakkor elutasította fenti ügyek napirendre vételét.

A közös ellenzéki közleményt Vadai Ágnes és Harangozó Tamás úgy vélte, az nem parlamentarizmus, ahol a kormány mondja meg, hogy miről lehet beszélni és miről nem.

Történelmi szégyen, hogy 2019 Magyarországán a két és fél millió magyar választópolgárt képviselő ellenzéki képviselők kérdéseket sem tehetnek fel a hatalomnak. Ma sem minket, hanem két és fél millió magyart köpött szembe az Orbán-rendszer. Ehhez nem fogunk asszisztálni, ezért kivonultunk a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság mai üléséről
- tették hozzá.

atv/PestiSrácok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ