Cover
Belföld
Ismertette főpolgármester-jelölti programját Horváth Csaba
2019-01-0920:36
Ha főpolgármester lesz, minden befizetett tíz adóforintból egyet visszaszerez – ezzel nyitotta kampányát Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje. A szocialisták jelöltje programját olyan jelszavak köré építi, mint a szabadság, önállóság és pénzügyi függetlenség. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában arról beszélt, több mint 15 éve foglalkozik a budapesti politikával, ami Karácsony Gergellyel szemben előnyt jelenthet a főpolgármester választáson. 
2002 óta gondozom az MSZP fővárosi programját, akkor nagyon sok elem belekerült, aztán voltak elemek, amik elmúltak - mondta Horváth Csaba. 

Velkovics Vilmos olyan kérdéseket tett fel a főpolgármester-jelölt számára, amelyek az utóbbi időben hatással vannak a fővárosra, ilyen például a hajléktalanok problémájának kezelése, a Nagy Imre szobor áthelyezése vagy a Közmunkatanács. 

A hajléktalanok helyzetéről azt mondta: pénzügyileg is az lenne a kormány érdeke, hogy ne tegye utcára az embereket. A hajléktalant, akit pedig a dekadens viselkedése juttat oda, a svéd-modell szerint, egy egyedi mentorprogrammal segítené abban, hogy visszakísérhető legyen a társadalmi többség életébe. A Nagy Imre szoborral kapcsolatban azt mondta, visszatenné a helyére, a Közmunkatanácsot pedig blöffnek gondolja. 

Programjának legfontosabb része: a szabadság, önállóság és pénzügyi függetlenség, mert szerinte Budapest összes problémája ebből vezethető le. 

Arra a kérdésre, hogy milyen esélyt lát Karácsony Gergellyel szemben, azt mondta: több mint 15 éve foglalkozom a budapesti politikával, korábban voltam II. kerület polgármestere, főpolgármester-helyettes és rövid ideig Budapest kormánybiztosa. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ