Cropped landscape
Sport
Egy menedzser akarta átverni a Fradi női kézilabdacsapatát
2019-01-1020:14
A Pesti Srácok információja szerint saját klubjának és munkaadójának átverésére akarta rávenni az FTC női kézilabdacsapatának válogatott játékosát egy magyar menedzser. A portál szerint a játékos azonban észnél volt, és nemet mondott az ajánlatra.
A Pesti Srácok írta meg csütörtökön délelőtt, hogy egy menedzser megkörnyékezte az FTC női kézilabdacsapatának egyik válogatott játékosát, és arra akarta rávenni az érvényes szerződéssel rendelkező kézilabdázót, hogy egy másik klub érdeklődését blöffölve új, magasabb összegű fizetést tartalmazó szerződést csikarjon ki a Ferencvárostól. A portál szerint, a játékosügynök az új szerződés megkötésének jutalékát akarta maga számára megszerezni. A Fradi ügyvezető alelnöke elmondta, hogy volt is olyan klubvezető, aki partnere lett volna a menedzsernek.
A menedzser és az a bizonyos klubvezető aki segédkezett volna ebben a csalásban, vagy megtévesztésben, nem tudom, mi a pontos jogi tényállás itt, azokat, ha majd eljutunk oda, hogy meglehet nevezni, akkor azon el kell gondolkodni erősen, hogy ilyen embereknek a magyar sportban, főleg ilyen szinten van e helyük
– nyilatkozta Nyíri Zoltán, a Ferencvárosi TC ügyvezető alelnöke.
 
Nyíri Zoltán arról is nyilatkozott, hogy mi lesz a következő lépés a klub részéről. 
Jogilag lehet, hogy ez igazán nem büntetendő, mert végülis nem valósult meg semmi, ő mondott valamit, tehát hogy lehet, ennek nincs jogi útja, ezt én most nem tudom megmondani. Még ennek folyik a vizsgálata, de azt gondolom, hogy etikailag mindenképpen van folytatása, erkölcsileg, etikailag el kell takarítani az olyan menedzsert vagy a magát menedzsernek nevező embereket, aki ilyeneket tesz.
A Fradi tehát komolyan vizsgálódik, és egyértelmű céljuk, hogy többet ilyen ne történhessen meg. Nyíri Zoltán megerősítette, hogy a csapat játékosát semmilyen felelősség nem terheli, ő egyből értesítette őket a játékosügynök terveiről. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ