Cropped landscape
Belföld
Fake news gyártással támadt hazánkra a Politico, de itt a helyesbítés
2019-01-1007:58
A Magyarország támadásában mindig szorgos brüsszeli lapot, a Politicót kellett legújabb írásai miatt helyre tennie Kovács Zoltánnak, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárnak. Az külföldi lap rosszindulatú cikke hemzsegett a tárgyi tévedésektől, ezekre mutatott rá a magyar politikus az About Hungaryn megjelent válaszcikkében - közölte a Figyelő.
A Politico című brüsszeli lap élen jár hazánk lejáratásában, és ehhez ha kell, akkor a haladók szokásos trükkjét, a hírhamisítást is bevetik.
 
Legutóbbi cikkükben a magyarországi politikai helyzetről és az EP-választási kampányról írtak, ám a szerzőket nem érdekelték a tények, így Kovács Zoltánnak kellett emlékeztetnie az újságírókat a valóságra.
 
Márha újságírók végzik a munkát. Kovács válaszcikke szerint a Politico alkalmazottai nem valódi újságírók, hanem politikai partizánok. Egy újságíró utánanéz a dolgoknak, kivéve ha nem direkt akarja meghamisítani a híreket.
 
A Politico többek között azt írta, hogy Orbán Viktorra úgy fognak emlékezni, hogy ő volt az egyetlen miniszterelnök, aki elment Jair Bolsonaro beiktatására. Ez így nem igaz, nettó hazugság, hiszen a portugál elnök is részt vett a ceremónián. A Politico az Index mostohatestvére lehet. Sőt, a lap „újságírói” szerint Orbán egy titokban szerzett katonai gépen repült Dél-Amerikába. Szintén hazugság, hiszen ez egy teljesen nyilvános, márciusi hír volt - emlékeztette őket Kovács.
 
A legnagyobb fake news-sorok viszont a Munka törvénykönyvének módosításáról szóló résszel kapcsolatban íródtak. Az újság közlése szerint a törvénymódosítás következtében mindenkinek heti nyolc órával többet kell dolgoznia Magyarországon. Az igazság ezzel szemben az, hogy önkéntes a túlmunka vállalása, és senkinek nem kell hetente nyolc órával többet dolgozni. A túlmunkát mindig időben ki kell fizetni a törvény szerint, és senkit nem kötelezhetnek rá.
 
A forrás valószínűleg valamelyik ellenzéki képviselő lehetett. Csak függetlenül, csak objektívan.
 
Pokoli kínokat élhetnek át Brüsszelben, hiszen a Politico fake news gyártással támad hazánkra az EP-választás előtt. A politikai partizánok aktívak Belgiumban, csak vaktölténnyel lőnek hazánkra.

Figyelő
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ